Naleśniki z kurczakiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomarańcze umyć,skórke zetrzeć,a z owocu wycisnąć sok i odstawić.Mąkę wymieszać z jajkami,skórką pomarańczową,solą i pieprzem.Mieszając dodawać na zmianę roztopione masło,aż powstanie płynne,ale gęste,gładkie ciasto.Odstawić pod przykryciem na 30 minut.
2.Cebulę cienko pokroić na plasterki.Oczyszczone grzyby opłukać i też pokroić na wąskie plasterki,po czym skropić sokiem z cytryny.Filet pokroić na wąskie pasma.Rozgrzać łyżkę oleju obsmażyć na nim mięso.Przyprawić je solą i pieprzem,zdjąć z patelni i odstawić.Na patelnie wlać resztę oleju i smażyć na nim grzyby przez 5 minut na dużym ogniu.Po 3 minutach dodać cebulę.Nadzienie wymieszać z sokiem pomarańczowym i śmietaną i gotować bez przykrycia przez 10 minut na małym ogniu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Na gorącym tłuszczu usmażyć naleśniki,posmarować nadzieniem i zwinąć.
Komentarze