Naleśniki z kiszoną kapustą

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis dostałam od córki. Naleśniki są sycące i wszystkim bardzo smakują.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    1,5 szkl. mąki
    0,75 szkl. mleka
    0,75 szkl. wody gazowanej
    szczypta soli

    Farsz:
    marchewka
    75 dag kiszonej kapusty
    50 dag kiełbasy
    cebula
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Naleśniki

Naleśniki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Cebulę obieramy i z kiełbasą kroimy w małą kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Wraz z kiełbasą i cebulą smażymy na rozgrzanym
    oleju. Gdy marchewka będzie miękka, zdejmujemy z ognia, studzimy. Mieszamy z kapustą. Doprawiamy.
  • 2. Składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20 minut. Naleśniki
    smażymy na oleju. Nakładamy farsz i zwijamy. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować