Naleśniki z kaszą jęczmienną, mięsem i ostrą surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć około 30 naleśników według własnego sprawdzonego przepisu.
2.Kaszę wypłukać, zalać 4 szklankami wody, dodać kostkę bulionową i gotować na małym ogniu do czasu aż woda całkowicie wyparuje. Cebule pokroić w kostkę i smażyć z dodatkiem masła na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać mięso mielone i smażyć do miękkości ciągle mieszając. Odlać nadmiar tłuszczu, ostudzić. Chłodną kaszę połączyć z masą cebulowo-mięsną, dodać natkę pietruszki, przyprawy do smaku i na końcu wpić jajka. Wszystko razem wymieszać.
3.Marchew umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać tarty chrzan i odrobinę śmietany. Wszystko razem wymieszać.
4.Naleśniki smarować farszem i składać w ćwiartki lekko dociskając. Obsmażać z obydwu stron na rumiano.
5.Gorące naleśniki podawać z przygotowaną ostrą surówką.
Smacznego!
Porady
Polecam usmażyć "blade" naleśniki ze względu na ich ponowne smażenie z farszem.
Komentarze