Naleśniki z kapustą

4.5 (192 ocen)

  • 45 min

Proste, a sycące i pyszne :)

  • 45 min

Składniki:

  • na naleśniki:
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka oleju
    farsz:
    1/2 niedużej główki kapusty, u mnie włoska
    4 grube plasterki boczku (20 dkg)
    15 dkg pieczarek
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    2 łyżki sosu sojowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Naleśniki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Kapustę poszatkować, posolić i podsmażyć na rozgrzanym oleju, kiedy zwiędnie dodać pieczarki. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie dodać do niego cebulę i smażyć aż się zezłoci. Kapustę z pieczarkami dodać do boczku, wymieszać, doprawić sosem sojowym i pieprzem.
  • 2. Z podanych składników przygotować naleśniki. Mi wyszło ich 8. Na naleśniki wykładać farsz i zwijać w rulon lub składać na cztery. Dobrze smakują polane ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować