Naleśniki z jajecznica

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Naleśniki z jajecznicą to sposób na proste śniadanie.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąki
    1 jajko
    Szklanka wody gazowanej
    Szklanka mleka
    Farsz :
    Masło
    2 jajka
    Ulubione przyprawy
    1 parówka
    4 plasterki wędliny
    2 plasterki sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Naleśniki z jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki. Wsypujemy mąkę do miski, wbijamy jajko, dolewamy wody gazowanej i mleka. Wszystko mieszamy tak, aby powstało lejące się ciasto na naleśniki. Następnie na rozgrzana patelnie rozlewamy ciasto, aby wyszły naleśniki. Po usmażeniu naleśników przygotujemy farsz, do miseczki wkrajamy parówkę i rozbijamy jajka. Dodajemy plasterki sera i wędliny. Następnie dodajemy przyprawy, jakie lubimy. Wszystko razem trzeba wymieszać i usmażyć jajecznicę z dodatkami. Następnie każdego naleśnika smarujemy masłem i dodajemy naszą jajecznicę. Teraz już tylko zawijamy i podsmażamy na patelni, aby wszystko było pyszne i chrupiące.

Porady

Brak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować