Naleśniki z fioletowym nadzieniem

0 (0 ocen)

Zapach smażonej kapusty na maśle, przyciągnie każdego.

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 łyżki masła śmietankowego
    2 łyżeczki sody
    jajko
    sól, czosnek granulowany, papryka ostra, bazylia
    nadzienie
    kilka parówek drobiowych
    mała główka kapusty fioletowej
    3 łyżki masła śmietankowego
    sól, pieprz

Naleśniki z fioletowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszaj z mlekiem, sodą, wbij jajko, dodaj cukier. Masło roztop wlej. Dokładnie zmiksuj aby nie było grudek. Smaż cienkie placki
  • 2. Kapustę drobno poszatkuj, smaż na maśle, aż kapusta zmięknie, dopraw.
    Dodaj całe parówki, podsmaż chwile. Na naleśniki układaj kapustę na to parówkę, zwijaj w rulon.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy