Farsz:
50 dag piersi z kurczaka,
ok 30 dag mieszanki warzywnej do chińszczyzny,
sos sojowy,
1 jajko
Ciasto na naleśniki:
2,5 szklanki mąki,
2 szklanki mleka,
1 jajko,
sól
Sos:
100 g sera pleśniowego typu blue,
1 szklanka śmietany 36%,
0,5 szklanki wody,
łyżka mąki,
pieprz,
Ponadto olej do smażenia
Naleśniki z farszem z piersi kurczaka i sosem z sera pleśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, podlać sosem sojowym, podsmażyć. Dodać mieszankę warzywną i smażyć do czasu, aż odparuje woda. Wpić jajko, dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami, zestawić z ognia.
Z mąki, mleka, jaja i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
Przygotować sos : zagotować śmietankę i dodać do niej pokruszony ser pleśniowy. Gotować na małym ogniu, stale mieszając. Sos zagęścić wodą z mąką, doprawić do smaku pieprzem.
Komentarze