Naleśniki z farszem z pieczarek i sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Odstawić na minimum pół godziny i smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni - ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju przesmażamy. Ser ścieramy na tarce. Gdy pieczarki się podsmażą wtedy po zgaszeniu przyprawiamy do smaku. Gdy przestygną mieszamy ze startym serem.
Na środek naleśnika nakładamy farsz, troszkę go rozprowadzamy i zwijamy naleśnik na tzw.kopertę.
Na rozgrzaną patelnię stroną którą składamy kładziemy naleśnik i podsmażamy. Odwracamy, zmniejszamy ogień i kładziemy plasterek sera żółtego. Przykrywamy pokrywką by ser się rozpuścił. Przekładamy potem na talerz, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i oprószamy przyprawa do kurczaka.
Komentarze