Naleśniki z farszem z jajek

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienite na piątkowy obiad

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1,5 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1-2 jajka
    3 łyżki oleju
    Zrobić ciasto i usmażyć naleśniki

    Nadzienie:
    5 jaj-ugotować na twardo
    0,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki
    2-3 łyżki szczypiorku
    2 łyżki masła
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stopiony tłuszcz dodać mąkę, kiedy zacznie gęstnieć dodać zimne mleko, śmietanę , posiekane drobno jajka , szczypiorek. Doprawić do smaku. Jajecznym farszem należy smarować naleśniki wcześniej usmażone, zawijać w rulon lub formować krokiety . Panierować i smażyć na złoty kolor. Podawać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować