Naleśniki z farszem warzywnym, kurczakiem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przytotowujemy ciasto na naleśniki i smażymy na oleju.
2.Kroimy pierś z kurczaka w kostke, przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami, smażymy na patelni.
3.Kroimy kapustę pekińską, paprykę, pomidory w kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę lub pióra. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy usmażonego kurczaka i wszystko mieszamy.
4.Na tarce ścieramy ser żółty.
5.Przygotowujemy sos czosnkowy. Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy majonez i przeciśnięte 2 ząbki czosnku. Doprawiamy solą.
6.Na naleśniku układamy na środku w kolejności: farsz z kurczakiem, posypujemy startym serem. Rolujemy. Podgrzewamy rolsy na patelni z obu stron.
Komentarze