Naleśniki z farszem serowym, z pomidorkami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Cebulkowe naleśniki z serami :)

  • 20 min

Składniki:


  • ciasto naleśnikowe:
    3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    sól, pieprz
    cebulka dymka (część zielona)
    kawałek camemberta
    kawałek goudy
    1 pieczarka
    3 pomidorki koktajlowe
    oregano

Naleśniki z farszem serowym, z pomidorkami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę dymkę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy. Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko i przyprawy mieszamy. Masa powinna być gęsta. Dodajemy dymkę, mieszamy i wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Wychodzą dwa grube naleśniki. Sery kroimy w drobne kawałki. Na naleśnik kładziemy goudę z pieczarkami - posypujemy oregano i składamy. Nakładamy camemberta, pomidorki i znów składamy. Naleśniki z powrotem kładziemy na patelni i opiekamy. Jeśli ser się za słabo stopi - naleśniki można podgrzać minutę w mikrofali. Gotowe podajemy z keczupem i ozdabiamy pomidorkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy