Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć placki naleśnikowe.
Ubić jajka, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem).
Następnie wsypać mąkę.
Po ponownym rozmieszaniu - wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni).
2.W międzyczasie przygotować farsz.
Jajka (ugotowane na twardo) rozgnieść za pomocą widelca.
Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na maśle i dodać do jajek.
Całość połączyć z resztą składników i doprawić do smaku.
3.Każdy z naleśników posmarować farszem, złożyć (złożyć dwa brzegi do środka, a następnie dość luźno pozwijać w rulony) i obsmażyć na maśle (opcjonalnie).
Porady
Należy pamiętać, aby farsz był odpowiednio doprawiony, bo inaczej naleśniki mogą wydawać się mdłe i nijakie.
Komentarze