Naleśniki z farszem

  • wyświetlono: 316 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapiekane naleśniki z mięsno-warzywnym farszem

_DSC9601

Składniki

Ciasto naleśnikowe:
3 szklanki mleka
ok. 2,5 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka oleju
farsz:
1 kg mięsa mielonego
3 duże marchewki
1/4 selera
2-3 cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 słoik (250 ml) domowego przecieru pomidorowego
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
dodatkowo:
30 dkg sera żółtego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Naleśniki z farszem

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i smażyć cienkie naleśniki.
    Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso mielone i podsmażyć. Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Dodać do mięsa i smażyć pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodać koncentrat i przecier, doprawić i dusić jeszcze 20 minut.
    Na naleśniki nakładać farsz, składać na 4 i układać na blaszce do pieczenie. Całość posypać startym żółtym serem i przyprawami. Zapiekać przed podaniem około 30 minut. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonenaleśnikiciasto naleśnikowefarsz do naleśnikównaleśniki zapiekanefarsz mięso-warzywny
 

Komentarze

Podobne przepisy

naleśniki meksykańskie

Dodane przez: capri

naleśniki z meksykańskim farszem

Bardzo syte, kolorowe jedzonko...

Naleśniki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Naleśniki z farszem pieczarkowym

W sam raz na obiad lub ciepłą kolację.

Zapiekane naleśniki z mięsnym farszem

Dodane przez: joanna30

Zapiekane naleśniki z mięsnym farszem

Pyszne i sycące naleśniki na ostro.

naleśniki z farszem brokułowym

Dodane przez: agazlotko

Naleśniki z brokułowym farszem.

Danie jest bardzo pożywne i na...

Naleśniki z nadzieniem serowo-dyniowym

Dodane przez: benka

Naleśniki z serowo-dyniowym farszem

Do farszu użyłam pieczonej dyni,...

Naleśniki z zielonym farszem

Dodane przez: szynszyla

Naleśniki z zielonym farszem

Naleśniki najlepiej smakują z dodatkiem...