Naleśniki z cytrynową skórką z dżemem i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, a na koniec na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z cytryny lub pomarańcza. ilość według uznania można zetrzeć połowę skórki a można całą. Można dodać tez odrobinę soku z cytryny.
Gęstość ciasta dostosuj według uznania jeśli jest za gęste dolej mleka lub wody gazowanej, jeśli za rzadkie dodaj mąki.
2.Następnie patelnię przesmaruj olejem i smaż z obu stron naleśniki.
3.Gotowe naleśniki podajemy z dżemem lub z ulubionym serkiem.
4.Można naleśniki podać też z twarożkiem cytrynowym. Wystarczy do twarożku wcisnąć sok z cytryny, zetrzeć troszkę skórki i dodać cukier puder.
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/twarozek-cytrynowy-na-nalesniki-lub-gofry
Porady
Można zrobić tradycyjne naleśniki smarując je cytrynowym twarożkiem.
Komentarze