NALEŚNIKI Z CYNAMONOWYM TWAROGIEM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki z domową polewą czekoladową.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    szklanka mleka,
    3/4 szklanki wody gazowanej,
    2 jajka,
    2 łyżki oleju,
    szczypta soli,
    łyżka cukru,
    mąka.

    Składniki na nadzienie:
    około 50 dag twarogu na sernik,
    1-2 łyżeczki cynamonu,
    4-5 łyżek cukru,
    żółtko.

    Składniki na polewę:
    50 g gorzkiej czekolady,
    50 ml śmietany 30%.

    Dodatkowo:
    kilka złotych perełek do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Naleśniki na słodko

Naleśniki z cynamonowym twarogiem i polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, zaczynając od jednej szklanki, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni.
    Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z żółtkiem i cukrem, dodaję cynamon i mieszam. W razie potrzeby dodać więcej cukru.
    Polewa: śmietanę podgrzewam, dodaję czekoladę podzieloną w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Naleśniki smaruję masą serową, zwijam. Układam na talerzu, polewam przygotowaną polewą czekoladową i posypuję perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować