Naleśniki z budyniem i rodzynkami

0 (0 ocen)

Naleśniki robię często na kolację

Składniki:

  • na ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 jaja
    opakowanie cukru waniliowego
    łyżeczka proszku do pieczenia
    opakowanie budyniu waniliowego
    0,5 l mleka
    garść rodzynek
    szklanka śmietany 18%
    szklanka śmietany 30%
    kilka cukierków czekoladowych

Naleśniki z budyniem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki miksujemy, tak aby powstało gładkie ciasto na naleśniki. Smażymy cienkie placki.
    Budyń gotujemy na mleku wdg. opakowania. Studzimy.
    Rozsmarowujemy go na naleśnikach, zwijamy w rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Mieszamy śmietany i rodzynki. Zalewamy naleśniki. Cukierki kroimy w kostkę posypujemy. Pieczemy 15 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (163 ocen)

naleśniki