Naleśniki z budyniem czekoladowym i bananami

5 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Znowu naleśniki, ale dodam , że bardzo smaczne. Szybkie do wykonania , i szybko znikają z talerzy.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    szczypta cukru waniliowego
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    1 duży budyń 64 g.
    3 szklanki mleka
    3 łyżki cukru
    kilka kulek winogrona
    3 banany
    Polewa:

    5 dag. czekolady

    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki Polewa

Naleśniki z budyniem czekoladowym i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki ciasta miksuję, odstawiam na 20 minut. 2 szklanki mleka doprowadzam do zagotowania, a w 1 szklance mieszam budyń i cukier, wlewam na gotujące mleko i gotuję budyń. Z ciasta smażę naleśniki na oleju. Naleśniki smaruję budyniem, na budyniu układam kawałki banana, składam na kopertę. Układam na talerzu, polewam czekoladą [składniki polewy roztapiam], dekoruję bananami i winogronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń czekoladowy Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować