Naleśniki z brzoskwiniami i budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W tej wersji naleśniki są przepyszne,delikatny smak brzoskwiń przełamują uprażone migdały.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
    50 g cukru
    3 szklanki mleka+2 szklanki do budyniu
    szczypta soli
    oliwa do smażenia

    puszka brzoskwiń
    1 budyń śmietankowy
    1 paczka migdałów w płatkach
    sos czekoladowy do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z brzoskwiniami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto z mąki,cukru,jajek i mleka.Dodać szczyptę soli.Ciasto powinno być lejące.Na patelni rozgrzać oliwę,smażyć cienkie naleśniki.
    2.Na pozostałym mleku przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.Odstawić do przestygnięcia.
    3.Na suchej patelni uprażyć migdały.Brzoskwinie odsączyć z soku pokroić w plasterki.
    4.Każdy naleśnik smarować warstwą budyniu,posypać migdałami,nakładać plasterki brzoskwiń,zwijać w rulon.Wierzch posypać migdałami i polać sosem czekoladowym.

Porady

Zamiast brzoskwiń można dać truskawki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Migdały Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować