Naleśniki z bogatym wnętrzem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Naleśnik z nadzieniem z parówki, kukurydzy, oliwek i sałatki szwedzkiej to jedno z ulubionych dań mojego Męża, dlatego często gości na naszym stole. Stanowi pyszną alternatywę dla niezdrowych, kupnych fast foodów.

  • 40 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    -3 jaja
    -7 łyżek mąki
    -1 szklanka mleka
    -1/2 łyżeczki soli
    -kawałek (ok 5 cm) posiekanej, białej części pora

    Nadzienie:
    -5 dobrej jakości parówek
    -1/2 puszki kukurydzy
    -5 łyżek sałatki szwedzkiej
    -kilka czarnych oliwek

    Dodatkowo:
    -olej do smażenia
    -ketchup i majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki z bogatym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Z jaj, mąki, mleka i soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe (wrzucamy do miski i miksujemy). Jeśli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie dosypujemy trochę mąki. Wrzucamy pokrojony w półplasterki por i mieszamy. Łyżkę wazową ciasta wylewamy na patelnię, rozprowadzamy po całej szerokości i smażymy na rumiano na rozgrzanych kilku kroplach oleju. Naleśniki lekko studzimy.
  • 2 2. Na jednym z boków naleśnika układamy parówkę, łyżkę sałatki szwedzkiej, odrobinę kukurydzy i oliwek. Zawijamy i podgrzewamy w mikrofali na najniższej mocy przez 4 minuty. Podajemy ciepłe z majonezem i ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować