Naleśnik z nadzieniem z parówki, kukurydzy, oliwek i sałatki szwedzkiej to jedno z ulubionych dań mojego Męża, dlatego często gości na naszym stole. Stanowi pyszną alternatywę dla niezdrowych, kupnych fast foodów.
40 min
Składniki:
Naleśniki:
-3 jaja
-7 łyżek mąki
-1 szklanka mleka
-1/2 łyżeczki soli
-kawałek (ok 5 cm) posiekanej, białej części pora
Naleśniki z bogatym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jaj, mąki, mleka i soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe (wrzucamy do miski i miksujemy). Jeśli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie dosypujemy trochę mąki. Wrzucamy pokrojony w półplasterki por i mieszamy. Łyżkę wazową ciasta wylewamy na patelnię, rozprowadzamy po całej szerokości i smażymy na rumiano na rozgrzanych kilku kroplach oleju. Naleśniki lekko studzimy.
2.Na jednym z boków naleśnika układamy parówkę, łyżkę sałatki szwedzkiej, odrobinę kukurydzy i oliwek. Zawijamy i podgrzewamy w mikrofali na najniższej mocy przez 4 minuty. Podajemy ciepłe z majonezem i ketchupem.
Komentarze