Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym

0 (0 ocen)

Pyszne naleśniki z dodatkiem bazylii, z nadzieniem przygotowanym z kisielu malinowego o migdałowo - korzennym aromacie, z twarogiem. Propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko.

Składniki:

  • Nadzienie:
    700 g malin (świeże lub mrożone)
    500 g twarogu półtłustego 4%
    4 łyżeczki mąki kukurydzianej
    4 łyżki cukru (ewentualnie więcej, gdy owoce są bardzo kwaśne)
    po 1/4 łyżeczki mielonych korzeni: cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, goździków
    1 fiolka aromatu migdałowego (2,5 ml)

    Naleśniki:
    2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 i 1/2 szklanki mleka lub wody
    2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka posiekanej bazylii

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele Naleśniki Ser

Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym 1. Maliny przełożyć do rondla, dodać przyprawy - pognieść.
  • Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym 2. Wsypać cukier i mąkę - wymieszać. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować kilka minut, aż masa zgęstnieje. Wystudzić.
  • Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym 3. Następnie wymieszać twaróg, przygotowane maliny i aromat.
  • Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym 4. Składniki przeznaczone na naleśniki zmiksować. Z przygotowanego ciasta usmażyć na oleju 12 naleśników, na rumiano z obu stron.
  • Naleśniki z bazylią i nadzieniem malinowo-twarogowym 5. Placki naleśnikowe smarować nadzieniem i zwijać w rulony.

Porady

Do przygotowania nadzienia można wykorzystać owoce mrożone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować