Naleśniki w kakaowe paski

0 (0 ocen)

Takie naleśniki zachęcą każdego niejadka do jedzenia.

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mleka
    1 jajko
    2 szklanki mąki
    2 łyżki oleju
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka kakao
    dżem truskawkowy


Naleśniki w kakaowe paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06xqyg3 1. Do mleka wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, oba cukry i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Odlewamy 1/2 szklanki ciasta, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzewamy tłuszcz, wylewamy porcję jasnego ciasta, a następnie za pomocą łyżki nakładamy ciemne ciasto tworząc esy floresy i smażymy naleśniki. Na usmażone naleśniki wykładamy dżem truskawkowy i zwijamy w rulon.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy