Naleśniki w gorącym sosie ananasowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne puszyste ciasto , wypełnione przepysznym musem ananasowym z kawałkami owoców i chrupiącym pod zębami kokosem , który przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje!

  • 30 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    CIASTO:

    * mąka – 150 g

    * jajko – 2 szt

    * mleko – ok. 500 ml

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * olej – 50 ml

    * sól – 1 szczypta

    NADZIENIE:

    * masło – 40 g

    * cukier – 40 g

    * sok ananasowy – 4 łyżki

    * rum – 4 łyżki

    * dżem brzoskwiniowy – 2 łyżki

    * ananas ( świeży albo z puszki ) – 1 szt / 1 op

    * wiórki kokosowe – 50 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Sosy

Naleśniki w gorącym sosie ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    CIASTO:

    Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, odstawiamy na chwilę do napęcznienia.

    Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.

    NADZIENIE:

    Ananasa obieramy, kroimy w kosteczkę.

    Połowę miksujemy na mus.

    W rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier i podgrzewamy.

    Dodajemy sok ananasowy, zmiksowany mus i 2 łyżki dżemu.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy ok. 5 minut.

    Po tym czasie dodajemy resztę ananasa i dusimy kolejne 5 minut.

    Wlewamy rum , mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Przygotowanym nadzieniem smarujemy delikatnie naleśniki , składamy w trójkąty , polewamy jeszcze odrobiną sosu i posypujemy wiórkami.

    Podajemy gorące!!!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mintaj w sosie ananasowym

To może cię zainteresować