Naleśniki szpinakowe z cukinią, papryką i kurczakiem

4.49 (162 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Radość dla podniebienia gwarantowana.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mleka,
    150g mrożonego szpinaku,
    1 jajko,
    1,5 szklanki mąki,
    szczypta soli,
    olej do smażenia,
    Farsz:
    1 podwójny filet z piersi kurczaka,
    1 cebula,
    1 cukinia,
    2 papryki żółte,
    oliwa,
    sól,
    pieprz,
    oregano.
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki szpinakowe z cukinią, papryką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy. Odciskamy nadmiar wody. Mleko miksujemy z jajkiem, solą oraz szpinakiem. Stopniowo dodajemy mąkę. Miksujemy.
    2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki.
    3. Farsz: Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cebulę, cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnię z oliwą dodajemy kurczaka oraz cebulę. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy cukinię oraz paprykę. Wszystko razem smażymy około 8 minut. Farsz doprawiamy do smaku solą, pierzem oraz oregano.
    4. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu. Naleśniki składamy i układamy na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować