Naleśniki szpinakowe z cukinią, papryką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy. Odciskamy nadmiar wody. Mleko miksujemy z jajkiem, solą oraz szpinakiem. Stopniowo dodajemy mąkę. Miksujemy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki.
3. Farsz: Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cebulę, cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnię z oliwą dodajemy kurczaka oraz cebulę. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy cukinię oraz paprykę. Wszystko razem smażymy około 8 minut. Farsz doprawiamy do smaku solą, pierzem oraz oregano.
4. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu. Naleśniki składamy i układamy na talerzu.
Komentarze