Naleśniki ruskie

0 (0 ocen)

Robię je zawsze gdy mam ochotę na ruskie pierogi, ale nie mam czasu lepić :)

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    Kostka tłustego twarogu (ok. 250g)
    2 cebule
    Olej
    Duża szczypta cukru
    Sól
    Pieprz
    8 naleśników
    Kwaśna śmietana
    Szczypiorek

Naleśniki ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ziemniaki obrać, umyć, dodać pół łyżeczki soli i ugotować. Odcedzić i odparować, ugnieść tłuczkiem. Dodać twaróg, całość razem wymieszać.

    Cebulę obrać, posiekać, posypać cukrem i zrumienić na oleju. Lekko przestudzić.

    Dodać cebulę do farszu. Wsypać sporo pieprzu, sól, wymieszać.

    Na naleśniki kłaść po 2 czubate łyżki farszu, lekko rozsmarować, zwinąć w rulonik lub złożyć w chusteczkę.

    Naleśniki ruskie podgrzać w mikrofali lub na patelni, polać kwaśną śmietaną i posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy