NALEŚNIKI RUSKIE.

5 (185 ocen)

  • 40 min

SĄ ZNAKOMITE NA CIEPŁO I NA ZIMNO.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    0.5 kg mąki
    0.75 l mleka
    1 jajko
    szczypta soli
    3/4 szklanki oleju
    farsz:
    Ziemniaki duże - 1 kilogram
    cebula - 3 sztuki
    przyprawy (pieprz, sól)
    biały ser - 500 gramów
    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebulka
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Naleśniki ruskie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • NALEŚNIKI RUSKIE. 1.
    Sładniki na ciasto wszystkie razem miksujemy. Rozgrzewamy patelnie i smażymy naleśniki. Podczas smażenie nie trzeba natłuszczać patelni. Ale jak ciasto będzie przywierać do patelni należy dodać jeszcze odrobiny oleju.
    Ziemniaki ugotować. Następnie ostudzić i utłuc.Posiekaną cebulę usmażyć na złoty kolor. Po przestudzeniu dodać do ziemniaków.Do ziemniaków z cebulą dodać ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie do smaku dodatkowo przyprawić.
    Na naleśniki nałóż farsz,złóż dowolnie,poczym można zapiec na patelni.

Porady

są jeszcze bardziej pyszniejsze,gdy zapieczemy na patelni z obu stron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować