Wytrawne, ale za to z pysznym kremem z serka białego i do wyboru, ze słodkim farszem owocowym, którego słodycz, tak naprawdę zależy tylko od Was. Ja wybrałam domowy dżemem jabłkowo - cynamonowy.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
SUCHE:
- mąka orkiszowa - razowa: 200 gramów
- mąka z czerwonych winogron: 50 gramów
- cukier z winogron: 2 łyżeczki
MOKRE::
- mleko kokosowe (w kartonie): 500 mililitrów
- jajka (u mnie organiczne): 2 sztuki
- olej/maso kokosowe (do smażenia): 1 łyżka
POZOSTAłE::
- Owoce lub dżem owocowy (dżem niskosłodzony): 300 gramów
- serek biały (dowolny, ulubiony): 200 gramów
- śmietanak kokosowa (do polania naleśników): 4 łyżki
- cukier winogronowy (do posypania naleśników): 2 łyżki
Komentarze