Naleśniki Puchatka

0 (0 ocen)

Wprost rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 i 1/2 szklanki mąki
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej
    2 łyżki stopionego masła
    sól
    łyżeczka cukru
    Nadzienie:
    miód
    posiekane orzechy

Naleśniki puchatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować i upiec trochę grubsze naleśniki.
    Miód lekko podgrzać i smarować gotowe naleśniki , a następnie posypać grubo posiekanymi orzechami. Składać w chusteczkę i podawać od razu.

Porady

Najlepiej smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Znakomicie nadają się na zimowe śniadanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy