Naleśniki pomidorowe z nadzieniem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Proste i smaczne naleśniki łączące pyszne składniki.

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 szklanka soku pomidorowego
    1 szklanka wody gazowanej
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    sól, pieprz,
    2 łyżeczki oregano,
    1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem
    szczypta chili
    olej do smażenia

    FARSZ:
    2 szklanki szpinaku
    1 szalotka
    2 ząbki czosnku
    100 g sera pleśniowego
    kilka pomidorów suszonych z zalewy
    1 łyżeczka masła
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki pomidorowe z nadzieniem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Połączyć sok pomidorowy z mąką- wymieszać. Następnie dodać resztę składników i zmiksować. Odstawić na 20 minut.

    2. Na patelni rozpuścić masło z 1 łyżką zalewy z pomidorów suszonych. Dodać pokrojoną szalotkę, zeszklić. Następnie dodać czosnek- bardzo drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę, przesmażyć. Dodać pokrojone liście szpinaku oraz drobno pokrojone pomidory z zalewy, podsmażać około 4-5 minut, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojony ser pleśniowy- farsz jest gotowy gdy ser się rozpuści.

    3.Usmażyć naleśniki, na każdy zetrzeć odrobinę sera pleśniowego (ewentualnie można pokruszyć fetę) następnie układać farsz szpinakowy, złożyć w trójkąty. Przed podaniem podsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony. Smacznego :)

Porady

Do nadzienia można użyć właściwie każdego rodzaju sera ale polecam w szczególności sery pleśniowe lub fetę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować