Naleśniki pomidorowe z nadzieniem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Połączyć sok pomidorowy z mąką- wymieszać. Następnie dodać resztę składników i zmiksować. Odstawić na 20 minut.
2. Na patelni rozpuścić masło z 1 łyżką zalewy z pomidorów suszonych. Dodać pokrojoną szalotkę, zeszklić. Następnie dodać czosnek- bardzo drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę, przesmażyć. Dodać pokrojone liście szpinaku oraz drobno pokrojone pomidory z zalewy, podsmażać około 4-5 minut, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojony ser pleśniowy- farsz jest gotowy gdy ser się rozpuści.
3.Usmażyć naleśniki, na każdy zetrzeć odrobinę sera pleśniowego (ewentualnie można pokruszyć fetę) następnie układać farsz szpinakowy, złożyć w trójkąty. Przed podaniem podsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony. Smacznego :)
Porady
Do nadzienia można użyć właściwie każdego rodzaju sera ale polecam w szczególności sery pleśniowe lub fetę.
Komentarze