Naleśniki po włosku

4.5 (174 ocen)

  • 25 min

Przepis dostałam od koleżanki a naleśniki robię dla siebie i męża - czasem na obiad rodzinny. Wszystkim smakują.

  • 25 min

Składniki:

  • CIASTO:
    -szklanka mleka
    -szklanka mąki
    -2 jajka
    -łyżka oleju
    -szczypta soli
    -2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    FARSZ:
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki masła
    -20 dag pieczarek
    -20dag mozzarelli
    -4 łyżki śmietany
    -50 ml przecieru pomidorowego
    -sól, pieprz, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki po włosku 1. Składniki na ciasto miksujemy, odstawiamy na 15 minut (w razie potrzeby dodajemy trochę wody).
    Smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Czosnek siekamy i szklimy na maśle. Pieczarki szatkujemy i podsmażamy z czosnkiem. Dodajemy startą na tarce mozzarellę, śmietanę i przecier. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.
  • 3. Masę rozsmarowujemy na naleśnikach, zwijamy w rulony. Układamy ciasno w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i skrapiamy olejem. Zapiekamy 8-10 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować