Naleśniki po myśliwsku

0 (0 ocen)

Mam nadzieję, że zasmakują.

Składniki:

  • 125 mąki pszennej
    2 jajka
    1/4 litra mleka
    łyżka margaryny
    sól
    250 g pieczarek
    łyżka masła
    1/4 litra wody
    torebka sosu bolońskiego

Naleśniki po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić i białka ubić na sztywno. Żółtka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Mieszając, dodawać po trochę mąkę. Ciasto zostawić na 10 minut. Domieszać do niego pianę z białek. Usmażyć w niewielkiej ilości margaryny 6 naleśników i pozostawić je w ciepłym miejscu. Pieczarki na nadzienie dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni z wysoką krawędzią stopić masło i dusić w nim grzyby, po czym dodać do nich 1/4 litra wody i sos boloński z torebki. Całość zagotować i na małym ogniu gotować jeszcze 5 minut. Kłaść nadzienie na naleśniki i zawijać je w ruloniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy