Naleśniki po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Naleśniki idealnie pasują jako danie na obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 80dkg mięsa mielonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    30dkg pieczarek
    puszka pomidorów bez skórki
    puszka kukurydzy
    puszka fasoli czerwonej
    1 opakowanie przyprawy knorr bolognese do mięsa mielonego
    2 kostki rosołowe
    ser żółty

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nwfbuu 1. Cebule pokroić w kostke przysmażyć razem z czosnkiem, dodać mięso i smażyć okolo 20 min., pieczarki obrać i pokroić w talarki, dodać do mięsa i dusićokoło 10 minut, dodać pomidory, kukurydzę, fasolę. Po 5minutach dodać przyprawę knorr i kostki rosołowe.

    Usmażyć naleśniki ale bez cukru.

    Składanie:
    Na naleśniki kłaść około 2 łyżek farszu. Składać w kopertę. Piec w piekarnku około 25 minut. Pod koniec pieczenia nałożyć ser na wierzch każdego naleśnika. Zapiec.

Porady

Można podawać z ketchupem bądź sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy