Naleśniki pikantne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Eksperymentuję dania i nieźle mi to wychodzi. Naleśniki posmakowały mojej rodzinie.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1 jajko
    1 litr mleka
    szczypta gałki muszkatołowej

    Farsz

    40dkg mielonego mięsa mieszanego
    4 małe ogórki kiszone
    1 średnia cebula
    2 łyżki masła
    sól.pieprz, czosnek niedźwiedzi
    1 łyżka ketchupu pikantnego

Naleśniki pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać w garnku masło , zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać ogórki pokrojone w kostkę , ketchup, mięso. Smażyć ciągle mieszając około 10 min. Doprawić przygotowane nadzienie pieprzem , solą i czosnkiem niedźwiedzim, dokładnie wymieszać.
  • 2. Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, wlać mleko, dodać szczyptę gałki muszkatołowej, wbić jajko. Roztrzepać trzepaczką. Usmażyć naleśniki. Na każdy nałożyć farsz i zawinąć. Podawać gorące .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy