Naleśniki opiekane z serem

5 (146 ocen)

Uwielbiam takie naleśniczki, opiekane na maśle

Składniki:

  • mąka- 2 szkl
    masło do smażenia
    mleko 1 szkl
    woda gazowana -1 szkl
    sól
    jajka- 2 szt
    NADZIENIE
    ser biały - 350 g
    śmietana -2 łyżki
    żółtka jaj -1 szt
    cukier -3 łyżki
    cukier waniliowy -1 opak
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki opiekane z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO

    Do przesianej mąki dodać jajka, sól, mleko, wymieszać ciasto na jednolitą masę i rozprowadzić wodą.
  • 2. Patelnię dobrze rozgrzać, wlać tłuszcz i smażyć naleśniki.
  • 3. NADZIENIE Z SERA
    Ser zemleć w maszynce, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy, żółtko i dobrze wymieszać.
  • 4. Masą serową smarujemy naleśniki i składamy w trójkąty
  • 5. Naleśniki smażyć na maśle, z obu stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować