NALEŚNIKI "OMLETOWE"

4.49 (174 ocen)

  • 30 min

Super pomysł na wykorzystanie białek.Naleśniki wychodzą puszyste i bardzo delikatne.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 białek
    szczypta soli
    2 łyżki cukru
    1/2 szkl mleka
    3 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Naleśniki "omletowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę.Dodajemy cukier i ubijamy aż piana zrobi się szklista.Następnie dodajemy mleko i delikatnie mieszamy.Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy-bardzo delikatnie łączymy ze sobą.Patelnię rozgrzewamy i na kilku kroplach oleju rozprowadzamy ciasto-najlepiej zrobić małe naleśniki.Smażymy jak normalne naleśniki.
    Smacznego

Porady

Nalesniki wychodzą bardzo puszyste, jednak po zdjęciu z patelni trochę opadają ale smak jest przepyszny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować