Naleśniki nadziewane dynią, jabłkami i melonem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Lubię naleśniki, goszczą dość często na moim stole. Staram się aby za każdym razem smakowały inaczej.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:

    - 1 szklanka mleka

    - 1 szklanka wody mineralnej

    - 1 jajko

    - 2 szklanki mąki

    - szczypta soli

    - 2 łyżki oleju

    Nadzienie:

    - 1/2 dyni hokkaido (około 1/2 kilograma)

    - 3 jabłka

    - 1 mały melon

    - 2 łyżki roztopionego masła

    Dodatkowo:

    - mód lub syrop klonowy do polania

Naleśniki nadziewane dynią, jabłkami i melonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki nadziewane 1. Dynię, melon i jabłka obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu,skropić masłem i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 20 minut, zamieszać od czasu do czasu.Wyrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
  • Naleśniki nadziewane 2. Gotowy,lekko przestudzony farsz nakładać na naleśniki i składać na pół.Polać miodem i zajadać :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy