Naleśniki na wykałaczkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Propozycja przekąski na letnie przyjęcie.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    125 ml mleka
    12,5 dag mąki
    100 ml wody mineralnej gazowanej
    po 15 dag serka twarogowego i kremówki
    2-3 łyżki pesto
    5 dag salami
    1/2 ogórka
    5 dag liści szpinaku
    15 dag szynki
    pieprz
    sól
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Naleśniki

Naleśniki na wykałaczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski, zmiksować razem z mlekiem, sporą szczyptą soli, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dodać przesianą mąkę. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać wodę mineralną, raz jeszcze starannie wymieszać. Ciasto wylać na dwie prostokątne blaszki pokryte papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 15 minut. Ostudzić.
  • 2. Serek twarogowy utrzeć z pesto, doprawić. Posmarować jeden placek, obłożyć salami oraz posiekanym ogórkiem.
  • 3. Na drugim placku rozsmarować warstwę ubitej z solą i pieprzem kremówki. Ułożyć opłukane, osuszone listki szpinaku oraz plastry szynki.
  • 4. Obydwa placki zwinąć w ścisłe rolady, odstawić do schłodzenia. Pokroić na kawałki i nadziać na wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować