Naleśniki na maśle klarowanym z białym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk

    200 g mąki
    480 ml mleka
    2 jajka
    3 łyżki stopionego masła klarowanego
    łyżeczka cukru
    Masa serowa

    200 g sera twarogowego
    100 ml śmietanki 30 %
    2 łyżki cukru pudru
    cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na maśle klarowanym z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać mikserem i odstawić na 10 minut. Ciasto będzie dość rzadkie ale jest w porządku.

    atelnie przed smażenie smarować masłem klarowanym przy pomocy pędzelka.

    Na rozgrzaną patelnię wlewać niewielką ilość ciasta i bardzo szybko rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Następnie smażyć najpierw z jednej strony, aż będzie złotobrązowa, a następnie z drugiej strony.

    Przygotowanie masy serowej

    Twaróg przełożyć do miski dodać cukier puder i cukier wanilinowy, rozgnieść widelcem i wymieszać. Naleśniki smarować nadzieniem i składać w trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować