Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Naleśniki na maślance są delikatne, miękkie, z nadzieniem szpinakowo-twarogowym smakują idealnie...........SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Nadzienie: szpinak mrożony kulki 1 opakowanie, masło klarowane 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, śmietana gęsta 18% 200 gram, twaróg tłusty 30 dag, papryka ostra 1/2 łyżeczki śmietana gęsta 18% - ile potrzeba

    Ciasto naleśnikowe: mąka tortowa 2,5 szklanki, cukier 2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, mleko 1/2 litra, maślanka 1 szklanka, olej rzepakowy 2 łyżki, woda - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Naleśniki

Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe 1. Szpinak odmrozić na sitku i odcisnąć z wody, na maśle klarowanym zeszklić wyciśnięte z praski ząbki czosnku, dodać kostkę rosołową i szpinak, podsmażać z 3 minuty mieszając, wystudzić.
  • Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe 2. Twaróg, śmietanę w misce rozetrzeć łyżką na gładką masę, wymieszać ze szpinakiem, papryką ostrą.
  • Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe 3. Ciasto z olejem na naleśniki zmiksować mikserem, można dolać zimnej wody gdy jest za gęste, zostawić na 30 minut, patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana raz olejem, na gorącej patelni smażyć złociste naleśniki.
  • Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe 4. Każdy naleśnik posmarować po całości nadzieniem.
  • Naleśniki na maślance szpinakowo-twarogowe 5. Naleśnik złożyć na "cztery" , czubata łyżka nadzienia na naleśnik., podawac z gęstą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować