Naleśniki mięsne z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

oryginalny smak

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 3 sztuki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - mąka: 0.25 szklanki

    - olej: 5 łyżek
    - jaja: 2 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - rozdrobniony szpinak: 0.5 sztuki
    - pierś kurczaka: 1 sztuka
    - przyprawy: 5 szczypt

    - świeże listki oregano: 1 pęczek
    - czosnek (ząbki): 4 ząbki
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - majonez: 4 łyżki

Naleśniki mięsne z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesnik 1. Całość miksujemy blenderem, smażymy cienkie placki.
  • farsz 2. Pierś krajemy w kostkę i smażymy na patelni, dodajemy przyprawę. Dodajemy szpinak i marchewkę startą na tarce. Całość smażymy. Na koniec dodajemy 2 jaja i podsmażamy jeszcze aż się zetną.
  • 3. Sos czosnkowy z oregano

    Jogurt i majonez mieszamy, dodajemy drobno pokrojone oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • goowe 4. Naleśniki nadziewamy farszem i zapiekamy 10 minut w piekarniku. Podajemy gorące, polane sosem czosnkowym!!

Komentarze

Podobne przepisy