Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem

4.5 (142 ocen)

Naleśniczki tym razem nieco inaczej z dodatkiem mąki kukurydzianej.

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
    2 szklanki mąki kukurydzianej
    1 czubata szklanka mąki pszennej
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody
    szczypta soli
    1 jajko
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki oleju
    olej do smażenia

    farsz szpinakowy
    500 g szpinaku mrożonego
    150 g fety
    2 łyżki śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    garść startego sera żółtego
    sól z pieprzem
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodać mleko, wodę, jajko szczyptę soli, 2 łyżki oleju oraz 2 łyżki smietany 18. Gotowe ciasto odstawić. Przygotować nadzienie szpinakowe. Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, zestawić z ognia i dodać starty ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki dobrze sie połączyły. Następnie usmażyć naleśniki z wcześniej przygotowanego ciasta. Gotowe naleśniki posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować