Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Odmienione krokiety sto razy lepsze niz tradycyjne.

  • 35 min

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:* 1szkl. mąki kukurydzianej
    * 1 jajko
    * 1 szkl mleka
    *szczypta soli pieprzu , słodkiej papryki * łyżeczka oleju
    farsz: mrożony lub świeży szpinak( według uznania ile) , ja miałam świeży, * 2 ząbki czosnku * łyżeczka oliwy * 4 łyżki jogurtu naturalnego* gałka muszkatołowa sól pieprz

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto naleśnikowe: dokładnie wymieszać mikserem wszystkie składniki i odstawić.
    farsz: szpinak dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki. Czosnek przecisnąc przez praske i podsmażyc na oliwie. dodac szpinak i dusic przez ok 6 min. doprawić wyłączyc i dodać jogurt. Naleśnki smażyć bez tłuszczu, i zawijać farsz.

Porady

Po zawinięciu można wrzucić je na patelnie i bez tłuszczu podsmażyć, smakują jeszcze lepiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy