Naleśniki kukurydziane zapiekane z kurczakiem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy obydwa rodzaje mąki z mlekiem, jajkami i sodą. Dodajemy około łyżkę curry i ulubione zioła. Doprawiamy solą. Jeśli ciasto jest za gęste, dolewamy do niego trochę wody. Z tak przygotowanego ciasta pieczemy cienkie naleśniki na patelni o dowolnej wielkości. Z podanych składników wyszło mi 9 naleśników o średnicy 16 cm.
2.Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, a następnie dusimy na patelni, do czasu aż pieczarki będą miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy kukurydzę. Tak przygotowane nadzienie nakładamy na połówkę naleśnika, przykrywamy warstwą rukoli i plasterkami camemberta. Każdy naleśnik składamy na pół i zapiekamy w piekarniku przez około 10 minut.
Komentarze