Naleśniki kokosowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pachnące Orientem, słodkie i pyszne

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • FARSZ:
    - wiórki kokosowe: 1.5 szklanki
    - cukier brązowy: 0.5 szklanki
    - kardamon mielony: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    NALEśNIKI:
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 1.5 szklanki
    - mleko (można dać więcej, bo ciasto jest gęste): 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - olej lub oliwa (do smażenia - ilość zależna od potrzeb): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz: cukier rozpuścić w 1/8 szkl. wody, wlać do rondla z grubym dnem. Kiedy się zagotuje dodać wiórki, doprawić kardamonem i pieprzem. Wymieszać. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 minut. Posolić i ostudzić.
  • 2. Składniki ciasta (oprócz oleju) wymieszać mikserem na gładką masę. Patelnię rozgrzać i posmarować tłuszczem. Smażyć cienkie naleśniki po ok. 1 minucie z każdej strony. Smarować nadzieniem i zwijać w rulony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować