Naleśniki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatne i smakowite naleśniki na mleczku kokosowym. Naleśniki te są proste i szybkie do przygotowania oraz delikatnie chrupiące. Super smakują z dżemem lub twarożkiem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml)
    3/4 szkl wody gazowanej
    1 jajko
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
    3 łyżki oleju

Naleśniki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe przekładamy do miski. Do mleczka dodajemy jajko, olej oraz wodę gazowaną i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier waniliowy i mąkę, miksujemy do połączenia. Odstawiamy gotowe ciasto na naleśniki na 15 minut (aby odpoczęło). Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcje ciasta. Smażymy cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron.
    Z podanej ilości składników wyszło mi 15 średnich naleśników (patelnia o śred. 20 cm).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy