Pyszne i uwielbiane naleśniki. Zrobiłam je na mleczku kokosowym. Wyszły bardzo delikatne. Podałam je z dżemem truskawkowym.
Składniki:
600 ml mleczka kokosowego
1/2 szklanki wody
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
1 małe jajko
2 łyżki cukru
1 łyżka oleju
1 łyżka wiórek kokosowych
oraz
olej do smażenia
Naleśniki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleczko kokosowe i wodę zmiksować z mąką, jajkiem i cukrem. Dodać wiórki kokosowe i olej. Ponownie zmiksować. Rozgrzać patelnię. Na rozgrzaną patelnię nalewać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki. Gotowe naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie domowy dżem truskawkowy. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników.
Komentarze