Naleśniki kokosowe

0 (0 ocen)

Pyszne i uwielbiane naleśniki. Zrobiłam je na mleczku kokosowym. Wyszły bardzo delikatne. Podałam je z dżemem truskawkowym.

Składniki:

  • 600 ml mleczka kokosowego
    1/2 szklanki wody
    1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
    1 małe jajko
    2 łyżki cukru
    1 łyżka oleju
    1 łyżka wiórek kokosowych
    oraz
    olej do smażenia

Naleśniki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe i wodę zmiksować z mąką, jajkiem i cukrem. Dodać wiórki kokosowe i olej. Ponownie zmiksować. Rozgrzać patelnię. Na rozgrzaną patelnię nalewać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki. Gotowe naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie domowy dżem truskawkowy. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy