NALEŚNIKI JAGLANE (z kaszy jaglanej) – dietetyczne, bezglutenowe

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Świetnie smakują na słodko – z dżemem, nutellą, kremem czekoladowym, cukrem pudrem …. na wytrawnie – z mięsem, warzywami, sosem … albo na słono – zapiekane w ulubionym serem.

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana ( ugotowana ) – 1 pełna szkl
    * mleko ryżowe – ok.3/4 szkl
    * mąka kukurydziana – 3 łyżki
    * jajko – 1 szt
    * olej kokosowy ( inny tłuszcz ) do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Naleśniki

Naleśniki jaglane (z kaszy jaglanej) – dietetyczne, bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    wypłukaną kasze jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, a następnie miksujemy z mlekiem, mąką, jajkiem oraz odrobiną oleju.

    Smażmy na złoto na mocno rozgrzanej i odrobinę natłuszczonej patelni.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować