Naleśniki gryczane - bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dziś przedstawiam przepis na bardzo proste naleśniki gryczane, które po upieczeniu zachowują elastyczność i swoją strukturę. Smakują bardzo dobrze w towarzystwie masła orzechowego :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki gryczanej (bardzo drobno zmielonej kaszy gryczanej w młynku)
    2 jajka
    200 ml wody
    100 ml mleka
    3 łyżki oleju np. rzepakowego

Naleśniki gryczane - bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy mikserem lub trzepaczką. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut. Naleśniki smażymy najlepiej na patelni z teflonem.

Porady

Podajemy z wytrawnymi lub słodkimi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy