Naleśniki gryczane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na naleśniki z mąki gryczanej. Naleśniki gryczane są bezglutenowe, ciemne i pasują do słodkich oraz wytrawnych farszy. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki gryczanej
    2 szkl mleka
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu (można pominąć)
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Naleśniki gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dolewamy mleko oraz wbijamy jajko. Miksujemy przez chwilę, aż masa będzie gładka i odstawiamy na 20 minut. Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy kawałek masła, wlewamy ciasto, rozprowadzamy je na patelni i smażymy naleśniki. Przed smażeniem kolejnych naleśników każdorazowo rozpuszczamy najpierw kawałeczek masła. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować