Naleśniki buraczane z pieczoną golonką,pekinką,mozzarellą i miodem

5 (18 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Ciekawy i szybki pomysł na kolację,śniadanie lub obiad.Coś innego niż zwykłe naleśniki.Zrób i zobacz jakie są pyszne :)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Jajka duże 3 szt.
    Mleko 200 ml
    Woda 250 ml
    Mąka 200 g
    Koncentrat z buraków 4 łyżki
    Olej 1 łyżka
    Szczypta soli
    mozzarella 200g
    sałata rzymska 100 g
    Miód 2 łyżki
    wcześniej upieczona golonka
    pestki słonecznika i dyni
    Oliwa 1 łyżka
    1 pomidor
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (18 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki buraczane z pieczoną golonką,pekinką,mozzarellą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesnik 1. Jajka roztrzep, wlej mleko, wodę i koncentrat z buraków, wsyp mąkę, dodaj szczyptę soli a następnie wszystko ubij trzepaczką.
    Usmaż naleśniki na muśniętej olejem patelni. Pekinkę poszatkuj, mozzarellę pokrój plastry,skrop oliwą.Pestki upraż na suchej patelni.Golonkę wcześniej upieczoną w piekarniku rozdrobnij na mniejsze kawałki.Pomidora pokrój w mniejsze części.
    Do każdego naleśnika włóż garść pekinki i porcję mozzarelli, porcję golonki szarpanej,posyp uprażonymi pestkami, polej miodem, oprósz pieprzem.Udekoruj pomidorem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować