Naleśniki budyniowe z serem i sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę i budyń na koniec wsypać cukier. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
2.Ser biały utrzyj z cukrem i kilkoma łyżkami śmietanki. Na koniec dodaj umyte i pokrojone w małą kostkę truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
3.Gotowe naleśniki posmaruj farszem i zroluj.
4.Sos: umyj truskawki, osącz na sitku i obierz z szypułek (kilka zostaw do dekoracji). Truskawki zmiksuj razem z cukrem na gładką masę.
5.Pozostałą śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj 1 łyżkę cukru pudru. Naleśniki podawaj ze śmietanką, polane sosem truskawkowym i udekorowane truskawkami i listkami melisy.
Komentarze